torsdag 19. august 2010

Nye loppefunn
Hei igjen :)


Forrige helg var jeg på loppemarked på Kongsberg. Tenkte jeg skulle vise dere de fine loppefunnene mine da veitu :)


Vi har en stor, diger klomp av en peis hjemme, som ikke er ferdig pusset og malt ennå (noe jeg trur den aldri kommer til å bli ;) ting tar jo som kjent litt tid... Men jeg klarer jo ikke la være å pynte på den for det da :)

Og til jul i år så hadde jeg sett for meg å ha en gammel kjelke oppå peisen, med en nisse på, med en lykt bakpå.

Også pynte med litt grønt og lys rundt. Og på loppermarkedet fant jeg bare den søte kjelken, som passer utmerket til prosjektet mitt. :)
Akkurat passe stor til å ha på peisen :) Eneste jeg er litt usikker på er den blåfargen på setet.

Kanskje jeg burde gjort noe med den? Noen som har noen forslag?Litt lenger bort sto dette gamle skatollet. Hadde egentlig ikke tenkt å kjøpe det, selv om yngste sønnen ønsket seg et skatoll på rommet sitt for å spare litt plass og få litt mere orden. Jeg tenkte at dette skal de helt sikkert ha mye for...

Men jeg klarte liksom ikke å gå fra det da...

Til slutt måtte jeg jo spørre han loppemannen hva han skulle ha for det. Og han sa at siden skatollet var 56 år gammelt så skulle han ha 56 kroner for det. Jeg kunne jo ikke la det stå igjen da :)) Så da ble det også med meg hjem da...
Skatollet var endel slitt, og jeg var veldig usikker på hva han syntes om rosemalinga :)

Jeg sa at vi kunne male det, men han synes at det var litt moro at det sto hvor gammelt det var, så da blir det nok stående sånn en stund. Kan jo fint bytte det ut til den prisen der :)
Men han ville gjerne at jeg skulle male det inni da....
....og det kan jeg forsåvidt forstå. Der var det lett blanding av mye rart :)Jeg har også lenge vært på utkikk etter en tallerkenhylle, som veslesnuppa

skal få ha på rommet sitt. Og det fant jeg også :)

Fant 2 stykker faktisk :) Så da ser det ut som om det blir en på meg også :)
Vet ikke akkurat hvor jeg skal ha den hen, men mener å huske at det er en ledig kvadratmeter på veggen i gangen oppe ;)For lenge siden så leste jeg om ei som hadde kommet over et gammelt strykebrett, som hun brukte som avlastningsbord. Det var jo bare så stilig.

Så gleden var stor da jeg fant et borte i en krok på loppemarkedet :))
Siden vi har kombinert vaskerom og toalett i første etasje, så er det jo koselig å pynte litt der også. Og se så fint det ble :)
Det eneste jeg må gjøre er å finne noe pynteting som passer litt bedre inn der. Har et gammelt strykejern på boden et eller annet sted, så det må jo få en plass på strykebrettet. Og kanskje jeg kan få tak i et vaskebrett også som kan stå oppå.


I bilen hjem fra loppemarkedet så tenkte jeg at jeg kanskje skulle få sydd et trekk, så kunne jeg jo faktisk bruke strykebrettet også, i stedet for å dra det andre ut og inn fra boden.

Men jeg slo det fort fra meg når jeg slo det opp. Var tydeligvis en del kortvokste koner før i tiden, hehe. Men da passet det jo ennå bedre som bord da :)

Stor klem fra Stine.

2 kommentarer:

 1. Jeg beundrer kreativiteten din, men misunner ikke alt du må tørke støv av ;o) Utrolig flott blir alle disse loppefunnene dine. Det er kjempegøy å se hva som kommer av nye ting - og jeg snapper til meg ett og annet.

  Monica

  SvarSlett
 2. Hei
  Så masse fint du har,og det strykebrettet er jo perfekt at som bord..At strykebrettene var så lave kom av at dette ofte var elste datter som hjalp til med strykingen...(Som regel hadde dem mange barn og dem måtte hjelpe til)ikke som i dag,ungdommen kan vel knapt nok stryke,,hahha
  Koselig blogg du har,følger deg videre og koselig om du kikker innom..
  Klem fra Fruen (Heidi)

  SvarSlett